Pagina's

woensdag 29 april 2015

Book Haul april 2015




Book Haul april 2015

Het zijn er niet veel, maar wel genoeg om een Book Haul te noemen. Ik was al een tijdje van plan om nieuwe boeken te halen, en ik had er nu eindelijk eens tijd voor. Nu word het ook eens een keer tijd om een nieuwe boekenkast aan te schaffen, want ik heb bijna geen plek meer.

An Abundance of Katherines - John Green

When it comes to relationships, Colin Singleton’s type is girls named Katherine. And when it comes to girls named Katherine, Colin is always getting dumped. Nineteen times, to be exact. On a road trip miles from home, this anagram-happy, washed-up child prodigy has ten thousand dollars in his pocket, a bloodthirsty feral hog on his trail, and an overweight, Judge Judy–loving best friend riding shotgun—but no Katherines. Colin is on a mission to prove The Theorem of Underlying Katherine Predictability, which he hopes will predict the future of any relationship, avenge Dumpees everywhere, and finally win him the girl. Love, friendship, and a dead Austro-Hungarian archduke add up to surprising and heart-changing conclusions in this ingeniously layered comic novel about reinventing oneself.

Misschien had je al zoiets gemerkt, maar ik ben een enorme John Green fan. Ik hou normaal gesproken helemaal niet van romans en ,,echte" verhalen, maar de boeken van John Green spreken me enorm aan. Dit is een boek die ik al gelezen heb, maar dan als e-book. En een echt boek spreekt natuurlijk meer aan als iets wat je niet echt vast kunt houden.

Reckless deel 1: Achter de Spiegel - Cornelia Funke


Jacob Reckless vlucht al jarenlang door een magische spiegel naar een donkere, betoverende wereld, die bewoond wordt door mensen, feeën, dwergen en goyls, een vijandig stenen ras. Bij toeval ontdekt zijn jongere broer Will Jacobs geheim en volgt hem naar de andere wereld. Met rampzalige gevolgen: Will wordt getroffen door een vloek en zal langzaam maar onherroepelijk verstenen. Om zijn broer te redden besluit Jacob alles op het spel te zetten wat hem lief is. Samen met zijn trouwe bondgenoot Vos en Wills grote liefde Clara gaat hij op zoek naar de machtige maar gevaarlijke fee die de vloek ongedaan kan maken. Zal het Jacob lukken om haar op tijd te vinden?

Ik kende ze nog niet, de Reckless serie, maar ik vond de cover zo mooi dat ik ze gewoon niet kon laten liggen. En het was nog goedkoop ook! Ik kreeg deel 1 met deel twee er gratis bij, voor 16,95 euro bij de Bruna. Ze moesten er vast vanaf, want het lag er al een aantal maanden. Ik wilde ze ook al een tijdje kopen, en nu heb ik ze!

Reckless deel 2: Levende Schaduwen - Cornelia Funke

Jacob Reckless heeft het leven van zijn broer Will in de Spiegelwereld kunnen redden, maar betaalde hiervoor een hoge prijs. De mot die op zijn borst is neergestreken zal hem zes maal bijten voordat ze terugvliegt naar de Zwarte Fee en hem dood achterlaat. De tijd dringt, maar ergens in de wereld achter de spiegel moet er een magische kruisboog zijn waarmee hij de vloek van de Zwarte Fee kan opheffen. Met Vos aan zijn zijde begint Jacob aan een koortsachtige zoektocht. Hij blijkt echter niet de enige te zijn: de goyl Nerron is ook op zoek naar de kruisboog, om te bewijzen dat hij de beste schatzoeker van de wereld achter de spiegel is. Maar voor Jacob gaat het om leven en dood In Reckless Levende schaduwen keert Jacob Reckless terug naar de Spiegelwereld. Een wereld vol rijke personages, raadselachtige schepselen en heroïsche zoektochten, die alleen ontsproten kan zijn uit het brein van de meesterverteller van onze generatie, Cornelia Funke.

Zoals ik al vertelde, deel twee kreeg ik gratis bij deel 1, wat natuurlijk een koopje is. Ik heb ontzettend veel goeie reviews over dit boek gelezen, en ik kan echt niet wachten om eraan te beginnen!




Ik ben de laatste tijd wat druk met school, en ik kan helaas niet zoveel meer posten als voorheen. Ik doe mijn best om het nog regelmatig up to date te houden, maar neem het me niet kwalijk als ik een tijdje niets meer post. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten