Pagina's

maandag 13 april 2015

Boek recensie | The Bane Chronicles

Boek recensie | The Bane Chronicles


,,Het is niet makkelijke om Magnus Bane te zijn. Omdat hij een Warlock is, is het zijn taak om de problemen van anderen op te lossen. Zijn leven is lang, en vele liefdes zijn gekomen en gegaan, en Magnus heeft er iets van om altijd op precies het goede moment op de goede plek te zijn (of misschien juist niet). De Franse revolutie, het drankverbod in Amerika, het eerste grote gevecht tussen Valentine en The New York Institute... Magnus was er aanwezig. En Marie Antionette uit Frankrijk smokkelen is niet vergeleken bij het hebben van een eerste date met Alec Lightwood.
Ookal is het verhaal van Magnus nog lang niet voorbij, deze kleine verhaaltjes geven wat meer inkijk op zijn soms wat onvoorspelbare karakter. Wat gebeurt er als een onsterfelijke Warlock gek word? Zijn alle Herondales zo problematisch als Will? (Antwoord: ja.) En waaren was Magnus verbannen uit Peru?
Magnus zal nooit in staat zijn om al zijn verhalen te vertellen. Niemand zal hem geloven. Maar hier zijn elf verhaaltjes die een klein beetje over Magnus' leven duidelijk maken - verhalen waarvan hij had gewenst dat ze nooit verteld werden."
In alle series van Cassandra Clare lees je wel over de beroemde en beruchte Magnus Bane. Maar wie hij nou precies is, dat word nog wel eens achterwege gelaten. Hij maakte zoveel dingen mee, zoals je net al las, maar niemand weet precies wat hij allemaal gedaan heeft en waar hij vandaan komt. En de grootste vraag: waarom was Magnus verbannen uit Peru? Daar kom je allemaal achter.
Al nieuwsgierig? Ik was het wel. Ik ben zelf een enorme fan van Cassandra Clare en al haar verhalen. Mochten jullie de series nog niet gelezen hebben, ik moet het jullie echt aanraden. Het zijn echt geweldige boeken - mits je van YA Fantasy houd. 
Het is wel een enorme aanrader om eerste de andere series van Clare te gaan lezen, The Mortal Instruments en The Infernal Devices. Anders snap je nog niet precies wie Magnus is, en snap je de binnenpret van de kleine verhaaltjes niet.
De boekjes zijn ontzettend goed geschreven, en de verhalen sluiten precies aan op de boeken. Het is geweldig om meer uit te kunnen vinden over de al zo bekende Magnus. Wel erg jammer dat de verhalen kort zijn, en dat je sommige dingen nog niet te weten krijgt.
the Bane Chronicles
Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments en The Infernal Devices
Uitgeverij: Moon
(4/5 Sterren)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten